Translate

onsdag 10 oktober 2012

Marina Cascais, Lissabon


Idag har vi gått från Peniche till Cascais utanför Lissabon. Ca 50 sjömil.

På Navtexen fick vi idag en navigationsvarning om en död, 10 m lång val. Den låg strax utanför vår färdväg så det var ingen kollisionsrisk för oss.

Marina Cascais är en ”fin-marina”, känd för att vara dyr. Nu är det lågsäsong och vi fick betala 21.50€/dygn. Vid incheckningen fick man en flaska vin som välkomstpresent.

Härifrån har vi två alternativa fortsatta färdvägar. Det ena alternativet är att gå härifrån till Porto Santo, därefter Madeira och sedan till Kanarieöarna. Det andra alternativet är att gå vidare söderut för att via Marocko ta oss till Kanarieöarna. Vi får se hur vi gör.

4 kommentarer:

 1. Hej seglarvänner,

  vad häftigt att ni ska ta till höger vid Gibraltar... Skulle vara fantastiskt om vi kunde träffas på Gran Canaria.
  Vi åker ner nästa gång 24/11 och landar runt 18.00. Antar att ni drar vidare med ARC till Santa Lucia dagen efter. Om vi inte hinner med en middag så kanske vi kan komma upp till Las Palmas innan ni lättar ankar?

  Stora kramar från Maria & Kent

  SvaraRadera
 2. Hej Maria o Kent!
  Vi är inte med i ARC. Därför kan vi inte angöra Las Palmas förrän efter starten har gått. Hela hamnen är reserverad för ARC-deltagare ett par veckor före starten. Lämnar Cascais idag och går mot Porto Santo.
  Vi ses på Gran Canaria!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  då önskar vi er god tur på det stora havet. Det verkar det som ni får medvind den största delen av överfarten. Hoppas det håller i sig!!
  Vi hörs och syns!

  Kram Maria & Kent

  SvaraRadera
 4. Hej på er. Hoppas överseglingen gått bra. Följer er resa hela tiden. Här är regnigt idag så det är ju så att man längtar.
  Annika o Klas

  SvaraRadera