Translate

fredag 5 oktober 2012

"I kanten av den blåa atlanten"

Motorgång

Även i Povoa de Varzim går det sakta mot höst. Dagarna är fortfarande varma och sköna men häromkvällen blev det så kallt att vi fick ta på långbyxor!
Hemska tanke, tänk om det blir så kallt att man måste ha långbyxor på dagarna också!

Båtar tas upp på land och det blir glesare vid bryggorna. Seglare från många olika länder väljer att vinterförvara sina båtar här. Här finns båtar från Sverige, Holland, Tyskland, Frankrike och England.

Onsdag  3 oktober lämnade vi Povoa de Varzim och fortsatte vår färd söderöver. Har gjort stopp i Aveiro där vi legat för ankar en natt. Vidare mot Figueira da Foz. Idag mot Nazare. Vackert väder, svaga nordliga vindar. En blandning av segling o motorgång.

Vår plan är nu att ta oss till Lissabon för att därifrån göra överseglingen till Porto Santo ca 500 sjömil. Sedan till Madeira och därefter mot Kanarieöarna.

Resterna av den tropiska stormen Nadine passerar norrut utanför kusten här under lördag – måndag. Den går rätt långt ut och berör oss egentligen inte men skapar sydliga vindar utefter portugisiska kusten. Normalt är vindriktningen nordlig här som en följd av de azoriska högtrycken. Eventuellt ligger vi därför still ett par dagar under kommande helg.

1 kommentar: