Translate

måndag 22 oktober 2012

Porto Santo till Funchal, Madeira


Vi har haft fina dagar på Porto Santo. Framförallt har det varit så trevligt umgänge mellan båtarna i hamnen. Engelska, tyska, franska och norska båtar. Och vi från Sverige. Många av båtarna som ligger här är på väg till Las Palmas på Gran Canaria för att delta i ARC-rallyt. (Atlantic Rally for Cruisers) ARC startar den 25 november och man seglar då från Las Palmas till St Lucia i Karibien. Marius (32 år) från Norge är med i ARC  (eller arken som man säger) för tredje gången. Första gången var han 6 år. Nu seglar han för första gången på egen köl tillsammans med sin fru Kristin.


Sista kvällen på Porto Santo var det skandinavisk afton. Det var ett antal norska båtar och vi från Sverige. Minibussar tog oss till en mycket trevlig restaurang belägen på en gård uppe i bergen. Kvällen avslutades med efterfest i den otroligt vackra norska 76-fots segelbåten Free Spirit. Free Spirit ägs av två unga norska par med småbarn som skall segla ARC och sedan fortsätta jorden runt.

På Porto Santo är det en tradition att måla sitt båtnamn på vågbrytarens mur så det har vi gjort.

Vi har sedan tagit oss till Funchal på Madeira. Marinan i Funchal är väldigt liten och för närvarande fullbelagd så vi har ankrat utanför marinan i väntan på plats.

Funchal är väldigt turistinriktat. Just nu ligger det tre kryssningsfartyg här och levererar mängder med turister till staden.

På tisdag får vi fint besök från Sverige. Då kommer sonen Göran med dotter Lova och hälsar på. Lova har höstlov från skolan.

Stranden på Porto Santo

3 kommentarer:

 1. Hej seglarvänner.
  Ni verkar ha det helt underbart. Hur ser planen ut framöver? När drar ni över till Gran Canaria?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi blir kvar på Madeira minst en vecka. Sedan blir nästa anhalt Kanarieöarna. Har inte bestämt vilken ö vi går till först. Pga ARC är det omöjligt att komma till Las Palmas före den 25:e men på em den 25:e lär det ju vara gott om plats där. Är Las Palmas närmaste hamn om vi skall hälsa på er eller finns det någon marina som ligger närmare där ni bor? Kan ni maila till sybalance(at)hotmail.com så vi får en mailadress till er.

   Radera
 2. Hej va gott ni har det-ha-ha rolig engelskman-fint med erat avtryck på piren-änna som bergväggen på Grönvik,där man målade lastbådarne förr-tyvärr nästan borta-sköt om er!Stallraga

  SvaraRadera