Translate

onsdag 25 mars 2015

Dykning på Bonaire

Foto: Sören StjärnåsDefinitivt är dykningen en av huvudattraktionerna på Bonaire. Har hört att Bonaire är en av ”Top 10” dykplatserna i världen. Själva kan vi inte bedöma detta eftersom vi blivit dykare här och inte har någon erfarenhet av dykning i resten av världen. Men fint är det!

Det finns en mindre obebodd ö på västsidan av Bonaire som heter ”Klein Bonaire”. Ligger endast 750 – 1000 meter från huvudön. Runt Klein Bonaire finns 24 st dykbojar som man kan förtöja vid när man dyker. På huvudön finns 63 dykbojar, nästan alla på öns västsida. Sammanlagt har vi alltså 87 dykplatser att välja på. För att få lov att dyka betalar man en årsavgift till Marinparken om 25 US-dollar.

Antingen så lastar vi dingen full med dykutrustning eller så lämnar vi dingen kvar på vår bojplats och tar Balance ut till en av dykbojarna. Man kan också ta watertaxi eler följa med på dykturer som ordnas av dykshoparna på ön.

Vi dyker tillsammans med Sören på Lady Elaine som har lite mer erfarenhet än vi och fungerar som vår handledare.

Det finns en sak som inte riktigt tilltalar oss på Bonaire och det är prisnivån. Det är ganska dyrt. Hade tänkt köpa våra dykutrustningar i Sverige då prisskillnaden är ca 30%. Men så kom vi i kontakt med Bruce Bowker på Carib Inn. Han har ca 20% lägre priser än de övriga dykbutikerna här. Vi spiller ju också en del pengar under tiden vi hyr utrustning. Så vi har gjort affär med Bruce.

Foto: Sören Stjärnås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar