Translate

lördag 14 mars 2015

Open Water Diver
Idag är en stor dag för oss då vi båda blivit godkända Padi-Open Water Divers. Genom detta har vi blivit godkända för dykning ner till 18 meters djup. Certifikatet ger oss rätt att hyra dykutrustning och fylla lufttuber.

Padi bedriver dykutbildning över hela världen. Deras kurser är mycket pedagogiskt upplagda med blandning av teori och praktik och det är roligt och trevligt att deltaga. Det finns ett stort urval påbyggnadskurser att gå för att bli en mer avancerad dykare.

När vi genomfört kursen har vi varit två elever med en lärare som heter Devin och kommer från USA. Det har varit ett nöje att få dyka med Devin som är duktig pedagog. När han inte utbildar dykare är han lärare i spanska och portugisiska. Han har gjort över 1000 dyk och är 32 år.

Vår fortsatta segling kommer att bli ännu intressantare när vi nu har möjlighet att uppptäcka världen både över och under vattenytan.

När vi kom ut från dykskolan efter vår ”graduation” kommer nya amerikanska vännerna Hank och Seale och uppvaktar med en flaska champagne.

2 kommentarer:

  1. Så härligt, beundrar er förmåga att utvecklas och ta vara på möjligheterna utmed er färd! Därtill låter det härligt. Nu grå morgon, första på riktigt länge.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för kommentar. Idag har vi varit ute och dykt själva utan instruktör. Stannar nog ett tag till här på Bonaire. Går småningom till Curacaou där vi förmodligen tar Balance på land inför vårt sommaruppehåll.

    SvaraRadera