Translate

tisdag 2 februari 2016

Små och stora djur

Danghy-fever och framförallt chiqunguinja har varit vanligt i Karibien de senaste åren. Nu varnas det för en ny liknande åkomma som kallas "sika". 42 fall har hittills inrapporterats men WHO befarar att sika kommer att spridas över central- och nordamerika. Gemensamt för dessa sjukdomar är att de sprids via myggor.
Franska båten Malika rapporterar på vhf-radion att de haft en ca två meter lång krokodil runt sin båt.
Vi har träffat vår vän Sören som seglar Lady Elaine. Sören har seglat här i San Blas i fyra månader och har mycket tips och kunskap att delge oss. Sören är djurens vän och försäkrar att krokodilen som synts till vid Green Island några gånger endast äter fisk. Det har inte förekommit några incidenter mellan människor och krokodiler eller hajar här i San Blas på länge…..
Just nu seglar vi ihop med engelska båten Beyzano och engelska båten Horizon samt Sören på Lady Elaine. Jeff på den engelska båten Horizon träffade vi 2012 på Madeira och nu seglar vi tillsammans i San Blas 2016. Small world!
Vi ligger ankrade vid en liten palmbeklädd ö med sandstrand runt om. Ön är ca 100 meter lång. På andra sidan ön finns ett korallrev och vi har idag snorklat runt hela ön.
När man ligger ankrad dyker det upp paddlandes eller seglandes indianer några gånger om dagen. De har bananer, hummer, fisk och bläckfisk till salu. Igår kom en riktig grönsaksbåt som hade det mesta av grönsaker, frukt, coca-cola och ägg till salu. Ganska ofta kommer kvinnor som vill sälja molas. Vi är glada för de molas vi köpte av Padro vid vår första ankarplats. De var både finare och till bättre pris än de vi senare blivit erbjudna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar