Translate

fredag 20 maj 2016

Åskväder

Russel och Lynne i sin seglande dinge


Hade tänkt oss vidare idag mot Key Largo. Väderprognosen såg bra ut. Under natten utbröt ett åskväder med blixtar och kraftigt regn. Åskvädret höll i sig till efter lunch. Under åskvädret hörde vi om en katamaran som draggade och en båt med fyra personer ombord som undsattes av US Coast Guard.

Vi är nu vid en stor vik i Marathon, Florida Keyes. I viken erbjuds förtöjning vid boj. I avgiften för bojen ingår marinaservice som dusch, toalett, tvättmaskin, septiktanktömning, internet etc.

Under förmiddagen under regnet hör vi ett ljud från däck och det låter som vi har besökare ombord. Tittar upp och det visar sig att ”Pump-Out-båten” bordat oss och håller på att tömma vår septiktank. När man checkar in på marinan får man ange var däckstömningsbeslaget sitter.

På eftermiddagen när vi blivit trötta av att spela spel blir vi kontaktade av Russell på Blue Highway. Han undrar om vi vill hänga med på ”happy hour” på en restaurang i närheten. Vi blev sju personer, alla OCC-medlemmar, som hade en mycket trevlig kväll tillsammans.

Bob från Baloo
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar