Translate

onsdag 11 maj 2016

Mot FloridaKlarerade ut från Mexico idag på morgonen och har därefter 48 timmar på oss att lämna landet. Vi tar upp ankaret imorgon bitti (torsdag) och styr sedan mot Key West i Florida.

Det är ganska många båtar vid ankringsplatsen på Islas Mujeres. De flesta är amerikanska båtar. Många är liksom vi på väg mot USA.

Det gjordes ett ”upprop” häromdagen på vhf-nätet här och det visade sig att vi är ett femtontal båtar som är på väg till Key West eller Texas inom några dagar. Alla båtarna som ligger här väntar på ett väderfönster för att gå vidare och det diskuteras en del mellan båtarna om lämplig tidpunkt.

De amerikanska seglarna är duktiga på att upprätta radionät för att hålla kontakt mellan båtar. Detta görs dels vid ankarplatser som där vi ligger nu på vhf-radion men också vid passager på SSB-radion. Nu är vi många som ska segla till Key West och Texas och här har nu upprättats ”Gulf Stream Sailors net” på SSB-radion. Två gånger per dygn har vi möjlighet att ha kontakt med de övriga seglarna. Bra om någon får problem men också ett trevligt sätt att lära känna nya människor.

Vi har bunkrat diesel och har fulla tankar + fyllda dunkar. Har provianterat, dock inte så mycket, eftersom man inte får föra in färskvaror i USA, så vi har egentligen bara proviant så vi klarar oss till Key West. Ett konservförråd finns ju naturligtvis som reserv.

Seglingen till Key West innebär att vi korsar Golfströmmen och kommer tidvis att ha medström om upp till 4 knop. Enligt prognoserna får vi relativt svaga vindar och det kan bli en del maskinkörning på vägen. Omkring 370 sjömil har vi framför oss och det kommer att ta drygt två dygn.

Ser fram mot att angöra Key West. Detta innebär också att vi angör en ny kontinent, Nordamerika.


2 kommentarer: