Translate

tisdag 17 maj 2016

Key West


Ankrade vid sydvästra sidan av Fleming Keys när vi kom till Key West. Ankrade tillsammans med amerikanska båtarna Blue Highway, O´Hanna, Permanently Temporary och Swagman som vi haft radiokontakt med under passagen från Isla Mujeres i Mexico. Gulf Stream Cruisers Net.

Ett par av båtarna kände vi från Isla Mujeres men inte alla och det är ganska roligt när man kommer fram efter att ha haft radiokontakt med varandra under en översegling. Vi åt lunch tillsammans hela gänget en dag.

Key West är USA:s sydligaste punkt. Från Key West är det 90 sjömil till Cuba. Man säger att det är närmare till Cuba än till närmsta Wallmart-affär!

Key West är en oerhört trivsam plats och vi tänker oss absolut tillbaka hit igen. Det är en plats där man gärna kan stanna ett tag.

Inklareringen i USA gick väldigt lätt. Vid ankomsten ringer man ett telefonnummer och lämnar sina uppgifter och får då ett ankomstnummer som man har med sig när man besöker Customs. Vi anlände en lördag em och kunde inte göra inklareringen förrän måndag. Det var dock OK att gå iland men de ville vi skulle ha våra pass med visa med oss vid besök i land.

Det är förbjudet att införa färskvaror, frukt m.m. till USA. Hade befarat att vi skulle få visitation ombord med anledning av detta men så blev det inte. De pistolbeväpnade tullarna var mycket vänliga och hjälpsamma.

Besökte naturligtvis Ernest Hemingways hem och fick en visning av det vackra huset som byggdes på 1850-talet, och en inblick i Hemingways liv och leverne. Han betraktades på sin tid som ”världens intressantaste man”.

Inspiration att läsa hans böcker har vi fått. Från många av böckerna har det också producerats filmer.

För att få hela Hemingway-känslan har vi också besökt hans favorithak, Sloppy Joe´s bar och Cpt Tonys bar.

Solnedgången i Key West är en välkänd attraktion. På kajen där man brukar se solnedgången förekommer också en mängd ”gatuunderhållning”. En 58–årig akrobat från Jamaica har en fantastisk show. Han säger till publiken att om han inte får ordentligt med tips efter showen så hotar han att återgå till sitt gamla yrke; ”To steal from your cars!”
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar